Zelf een privacyverklaring maken?

In onze online werkomgeving vind je een handige voorbeeld privacyverklaring die je makkelijk kunt aanpassen voor jouw organisatie. Een privacyverklaring (ook wel privacy policy of privacy statement) moet voldoen aan verschillende eisen. Er moet onder ander instaan welke persoonsgegevens jouw organisatie verzamelt. En ook met welk doel en hoe lang je je de gegevens bewaart. Daarnaast beschrijft het document welke rechten betrokkenen hebben.

Wij helpen je!

  • Handig voorbeelddocument
  • Duidelijke uitleg
  • Deskundige hulp
Probeer 30 dagen gratis

Handig voorbeelddocument

Een privacyverklaring is een belangrijk document en is verplicht onder de AVG wet. Gebruik het voorbeeld uit AVG-Programma als basis voor jouw organisatie.

Duidelijke uitleg

Om zelf een privacyverklaring op te stellen moet je beginnen met het verzamelen van de juiste informatie. Wij helpen je bij dit proces met heldere uitleg en begeleiding.

Deskundige hulp

Heb je een vraag over je privacyverklaring? Onze specialisten staan voor je klaar! Je krijgt begeleiding via online invulsessies of door contact op te nemen met de service desk.
Meer dan een voorbeeld privacyverklaring: Ontdek AVG-support!

Meer dan een voorbeeld privacyverklaring: Ontdek AVG-support!

Met AVG-support krijg je niet alleen een handig voorbeelddocument voor je privacyverklaring, maar veel meer. In onze online werkomgeving vind je een schat aan resources en ondersteuning om jouw organisatie AVG-compliant te maken.

Probeer 30 dagen gratis

Dit biedt ons support-programma:

Laptop

Online werkomgeving met heldere checklisten

Zichtbaar resultaat in de vorm van AVG OK-vignet

Uitleg en assistentie in begrijpelijke taal

Handige voorbeeld-documenten en uitlegvideo’s

AVG Videotraining voor medewerkers

Online bijeenkomst van 2 uur om je te helpen op te starten

Laptop

Uitbesteden is voor ons te duur. AVG-Programma is begrijpelijk zodat ik het voor een groot deel zelf kan doen. En uitleggen. Dat is ook belangrijk, want iedereen in de vereniging moet zich er a an houden.

Amersfoorts Jeugdorkest

Amersfoorts Jeugdorkest

AVG-support zorgde voor nog meer bewustwording. We dachten dat we al goed bezig waren, maar door alle stappen in het stappenplan kwamen we erachter dat we sommige dingen nog niet goed op de rit hadden.

Dolfijn Begeleide Vakanties

Dolfijn Begeleide Vakanties

AVG. Eerst zag ik door de bomen het bos niet meer. Het programma gaf begrijpelijke uitleg per stap, waar – door het in de praktijk meeviel. Wat een opluchting! 

VVE Pinksterbloemplein

VVE Pinksterbloemplein

Privacy statement AVG: de regels op een rij

Een privacy statement AVG is een manier om mensen te informeren over wat je met hun persoonsgegevens doet. Dit zijn de regels. Lees meer

Privacywet: waar moet je aan voldoen?

De Privacywet bevat allerlei regels die te maken hebben met de bescherming van persoonsgegevens. De Privacywet staat ook bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Lees meer

Persoonsgegevens: wat zijn het en hoe ga je ermee om?

Persoonsgegevens zijn de kern van de AVG. Welke regels zijn er over persoonsgegevens? En hoe ga je hiermee om? Je leest het hier. Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat is AVG-support?

AVG-support biedt een online werkomgeving voor AVG ondersteuning met een overzichtelijk stappenplan inclusief uitlegvideo’s. Aan de hand van de stappen doorloop je alle onderdelen van de AVG. Elke stap heeft een duidelijke uitlegvideo en instructies. Ook de juridische documenten die je nodig hebt zitten erbij. In de online werkomgeving vind je geen ingewikkelde juridische termen, maar makkelijke invulvelden, voorbeelden en modelcontracten. Heb je vragen, dan bel je de helpdesk. Die is inbegrepen in het abonnement.

Voldoe ik na het doorlopen van het support-programma aan de wet?

Door de AVG heb je verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Het opvallende aan de AVG-wet is dat je ook moet vastleggen wat je doet met persoonsgegevens. Met AVG-support sla je twee vliegen in één klap: 1. Je doorloopt het stappenplan en geeft direct aan hoe de verwerking van persoonsgegevens in jouw organisatie geregeld is. 2. Als je klaar bent zorgt het programma ervoor dat alles automatisch wordt vastgelegd in jouw persoonlijke AVG-Verklaring.

Hoe kan ik aantonen dat ik voldoe aan de privacy wetgeving?

Elke organisatie is verplicht verantwoording af te leggen over de verwerking van persoonsgegevens wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) daar om vraagt. Dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je zaken zoals rechtmatigheid, transparantie, doelbinding en juistheid hebt vastgelegd. Maar bijvoorbeeld ook dat je de juiste technische en organisatorische maatregelen hebt genomen om persoonsgegevens te beveiligen. Je kunt natuurlijk zelf een document maken waarin je dat beschrijft. Maar als je het AVG-support gebruikt, kun je een AVG-verklaring opvragen die automatisch wordt samengesteld op basis van wat je hebt ingevuld. Superhandig!

Is juridische kennis nodig voor AVG-support?

Nee. Alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd. Mocht je er toch niet uitkomen dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan een van de invulsessies, of te bellen met de helpdesk. Leuk weetje: bij het schrijven van het stappenplan is een kinderboekenschrijver betrokken. Juist om ervoor te zorgen dat het voor iedereen makkelijk te begrijpen is.