Aan de privacywetgeving voldoen kan een enorme uitdaging zijn. Daarom helpen wij je graag!

Met de razendsnelle opkomst van het vrije digitale verkeer is ook de zorg én discussie over privacybescherming gegroeid. Dat heeft er onder andere toe geleid dat er op Europees niveau regels zijn opgesteld: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De AVG legt de verantwoordelijkheid bij de verwerkers van die gegevens. Bedrijven, verenigingen, instellingen, winkels, eenmanszaken, vrijwel alle organisaties hebben een inspanningsverplichting om veilig en zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan.

Maar waar moet je als ondernemer of organisatie beginnen? Hoe pak je het op de meest eenvoudige en efficiënte manier aan? En wanneer heb je genoeg gedaan? AVG-support.nl is hét platform om je te helpen bij het beantwoorden van deze vragen.

In samenwerking met tientallen branche- en beroepsorganisaties hebben wij een overzichtelijke online werkomgeving gecreëerd waarin iedere organisatie -klein en groot- de hulpmiddelen en support vindt om naar dat belangrijke statement toe te werken: wij zijn AVG OK!

Over AVG-support

  • Wij helpen organisaties om aan de privacywetgeving te voldoen. Ons team heeft al meer dan 40.000 klanten geholpen om AVG-compliant te worden. 
Probeer 30 dagen gratis
Praktisch

Wij werken samen met juristen en branche- en beroepsverenigingen om onze dienstverlening echt relevant te maken, en te houden.

Toegankelijk

Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen en bieden overzichtelijke en begrijpelijke ondersteuning in de vorm van ons support-programma.

Compleet

Als je gebruik maakt van ons support-programma kun je erop vertrouwen dat je alle stappen doorloopt om aan de AVG te voldoen.

De mensen achter AVG-Support

Nieuwsbericht
Ruth Edelkoort

Service medewerker

Nieuwsbericht
Maarten Roelfs

AVG Specialist

Nieuwsbericht
Robin Schouten

Service medewerker

Nieuwsbericht
Joachim Nolten

Lead developer

Nieuwsbericht
Koos Block

Operationeel Directeur

Nieuwsbericht
Menno Jehee

AVG Jurist

Wij maken expertise toegankelijk voor iedereen

Wij maken expertise toegankelijk voor iedereen

Bij AVG-support draait alles om echte connecties en praktische hulp. Opgericht in 2017 met een duidelijke missie: organisaties helpen om moeiteloos aan de privacywetgeving te voldoen. Ons team heeft tot nu toe al meer dan 40.000 klanten geholpen om AVG-compliant te worden. 

We zijn gestart als initiatief van branche- en beroepsorganisaties. Dankzij de krachtenbundeling van kennis van 180 branche- en koepelorganisaties, maken wij expertise toegankelijk voor iedereen. Vanuit ons kantoor in Den Haag bieden we niet alleen onze diensten aan, maar ook een luisterend oor en echte ondersteuning. Bij AVG-support sta je er nooit alleen voor!

Veel gestelde vragen

Wat is AVG-support?

AVG-support biedt een online werkomgeving voor AVG ondersteuning met een overzichtelijk stappenplan inclusief uitlegvideo’s. Aan de hand van de stappen doorloop je alle onderdelen van de AVG. Elke stap heeft een duidelijke uitlegvideo en instructies. Ook de juridische documenten die je nodig hebt zitten erbij. In de online werkomgeving vind je geen ingewikkelde juridische termen, maar makkelijke invulvelden, voorbeelden en modelcontracten. Heb je vragen, dan bel je de helpdesk. Die is inbegrepen in het abonnement.

Voldoe ik na het doorlopen van het support-programma aan de wet?

Door de AVG heb je verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Het opvallende aan de AVG-wet is dat je ook moet vastleggen wat je doet met persoonsgegevens. Met AVG-support sla je twee vliegen in één klap: 1. Je doorloopt het stappenplan en geeft direct aan hoe de verwerking van persoonsgegevens in jouw organisatie geregeld is. 2. Als je klaar bent zorgt het programma ervoor dat alles automatisch wordt vastgelegd in jouw persoonlijke AVG-Verklaring.

Hoe kan ik aantonen dat ik voldoe aan de privacy wetgeving?

Elke organisatie is verplicht verantwoording af te leggen over de verwerking van persoonsgegevens wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) daar om vraagt. Dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je zaken zoals rechtmatigheid, transparantie, doelbinding en juistheid hebt vastgelegd. Maar bijvoorbeeld ook dat je de juiste technische en organisatorische maatregelen hebt genomen om persoonsgegevens te beveiligen. Je kunt natuurlijk zelf een document maken waarin je dat beschrijft. Maar als je het AVG-support gebruikt, kun je een AVG-verklaring opvragen die automatisch wordt samengesteld op basis van wat je hebt ingevuld. Superhandig!

Is juridische kennis nodig voor AVG-support?

Nee. Alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd. Mocht je er toch niet uitkomen dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan een van de invulsessies, of te bellen met de helpdesk. Leuk weetje: bij het schrijven van het stappenplan is een kinderboekenschrijver betrokken. Juist om ervoor te zorgen dat het voor iedereen makkelijk te begrijpen is.