AVG-Programma versterkt AVG-dienstverlening met overname PACT-Privacy

Pact Privacy

Den Haag, 20 juni 2023 – De aanbieder van het ‘AVG-support.nl’ (Uitvoeringsorganisatie AVG-support.nl B.V.)  heeft de software-applicatie PACT-Privacy overgenomen van PACT-Online B.V.. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het online ondersteunen van organisaties om ze te laten voldoen aan de in Nederland geldende privacywet AVG. De transactie levert het AVG-support.nl meer slagkracht om zijn ambities te verwezenlijken: het verder versterken van de dienstverlening en het vereenvoudigen van de implementatie van de AVG-wetgeving.

De overname van PACT-Privacy maakt het mogelijk voortaan een breed scala aan bedrijven en organisaties van verschillende omvang te bedienen. Afnemers van de software-applicatie kunnen na de overname rekenen op aanvullende dienstverlening, waaronder een eerstelijns juridische helpdesk. Verder biedt de transactie vanuit Uitvoeringsprogramma AVG-support.nl B.V. de gelegenheid om de software door te ontwikkelen. Hierdoor krijgen bestaande gebruikers van het ‘AVG-support.nl’ en van  PACT-Privacy meer mogelijkheden om aan de AVG-eisen te voldoen, op een manier die het beste bij hen past.

“We zijn erg blij met de overname, aldus Maarten Roelfs, directeur van Uitvoeringsorganisatie AVG-support.nl B.V.. “Goed omgaan met privacy wordt steeds belangrijker. Het vergt permanente aandacht, maar is voor ondernemingen en beroepsbeoefenaren doorgaans geen kernactiviteit. Ze hebben echter wel te maken met de wettelijke verplichtingen. Het ‘AVG-support.nl’ helpt hen om daaraan te voldoen. Deze overname past binnen onze groeistrategie waarin we, naast organische groei, ook willen groeien door overnames”.

Praktisch hulpmiddel

Uitvoeringsorganisatie AVG-support.nl B.V. is in aantallen afnemers de grootste aanbieder van dienstverlening op het vlak van de AVG-regelgeving in Nederland. Het ‘AVG-support.nl’ dat deze organisatie biedt, is ruim vijf jaar geleden op initiatief van Stichting AVG voor Verenigingen ontwikkeld. Het programma is een pasklaar en betaalbaar hulpmiddel waarmee met name verenigingen en hun leden, mkb-bedrijven, beroepsbeoefenaren en sportclubs, blijvend kunnen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Stichting heeft hierbij  samengewerkt met een groot aantal branche- en beroepsverenigingen en koepels van sportorganisaties.  
Gaandeweg bleken ook grotere organisaties geïnteresseerd in de opzet van de online dienstverlening om tegemoet te blijven komen aan de wettelijke regelgeving. Op dat segment is PACT-Privacy gericht.

De AVG-experts van PACT-Online, waaronder oprichter Derk Yntema, gaan in de overname mee naar de uitvoeringsorganisatie. Rob Bus, mede-oprichter van PACT-Online, blijft betrokken als adviseur. Volgens Bus komt door de verkoop de PACT-oplossing beter in beeld bij de bredere doelgroep: “Gerichte ondersteuning van bedrijven is de gemeenschappelijke basis van beide activiteiten. Wij kunnen elkaar daarin versterken.”

Over Uitvoeringsorganisatie AVG-support.nl

Vanuit de verenigingswereld is in 2017 het initiatief genomen om alle verenigingen en hun leden in Nederland zo eenvoudig mogelijk aan de AVG-wet te kunnen laten voldoen. Daartoe zijn experts samengebracht en is middels co-creatie hun kennis gebundeld en toegankelijk gemaakt. Het partnership heeft geleid tot de oprichting van Uitvoeringsorganisatie AVG-support.nl BV waarin een online tool werd ontwikkeld: AVG-support.nl. De uitvoeringsorganisatie heeft de ambitie om door meerdere overnames de dienstverlening verder te versterken en de implementatie van de AVG-wetgeving te vereenvoudigen

Probeer AVG-support.nl 30 dagen gratis

Wil je eenvoudig voldoen aan de AVG regels? AVG-support.nl helpt je te doen wat nodig is.

  • toets je organisatie en neem noodzakelijke maatregelen
  • maak gebruik van alle juridische documenten
  • behaal het AVG OK-vignet en laat zien dat je privacy serieus neemt

Ontdek zelf hoe het werkt. Maak een gratis proefaccount aan.

Lees ook:

Privacy Statement: waar moet je aan voldoen?

Steekproef: bijna een derde websites schendt privacywet

AVG: wat zijn de regels?

50% websites slecht voorbereid op datalek

Consument vraagt om meer controle over persoonsgegevens

Meer nieuws

AVG-support.nl ook voor grote organisaties

AVG-support.nl breidt uit met het AVG Pluspakket, speciaal ontwikkeld voor middelgrote en grote organisaties. Dit flexibele pakket biedt de ideale ondersteuning voor organisaties die zelf willen bepalen welke specifieke diensten en hulp ze nodig hebben. Lees meer

Liggen jouw persoonsgegevens op straat?

Misschien vraag je je wel eens af: "Zijn mijn gegevens ooit gestolen of gelekt?" Gelukkig zijn er makkelijke manieren om dit uit te zoeken. Wij laten je zien hoe. Lees meer

5 minder bekende feiten over datalekken

Datalekken: ze komen vaker voor dan je denkt en kunnen iedereen raken, van grote bedrijven tot jou persoonlijk. Maar er is meer aan de hand dan alleen de bekende verhalen over hackers die gegevens stelen. Lees meer