Zelf een verwerkingsregister maken?

Wij helpen je! In het AVG-support.nl zit een handig voorbeeld verwerkingsregister die je makkelijk kunt aanpassen voor jouw organisatie.

Voorbeeld verwerkingsregister

Zo maak je een goed verwerkingsregister

Een verwerkingsregister is eigenlijk gewoon een document waarin alle dingen staan die een organisatie doet met persoonlijke gegevens. In het register beschrijf je wat jouw organisatie met persoonsgegevens doet, waarom en op welke manier.

Handig voorbeelddocument

Een verwerkingsregister is een waardevol instrument dat organisaties helpt om compliant te zijn met de privacywetgeving. Gebruik het voorbeeld uit AVG-support.nl als basis.

Duidelijke uitleg

Om zelf een verwerkingsregister te maken, moet je beginnen met het verzamelen van de juiste informatie. Wij helpen je bij dit proces met heldere uitleg en begeleiding.

Deskundige hulp

Heb je een vraag over je verwerkingsregister? Onze specialisten staan voor je klaar! Je krijgt begeleiding via online invulsessies of neem contact op met de service desk.

Zo helpen we jou snel aan de eisen van de AVG te voldoen

Stappenplan met uitlegvideo’s
AVG-support.nl helpt je in 4 stappen aan de privacyregels te voldoen. Met het stappenplan ontdek je wat voor jouw organisatie van belang is. Elk aspect van de AVG wordt uitgelegd en toegelicht in video’s en voorbeelden.
Voorbeelddocumenten
Bij de AVG is goede vastlegging van afspraken van belang. Het AVG-support.nl biedt je toegang tot alle documenten die je nodig hebt om aan de wet te voldoen. Inclusief een verwerkingsregister en verwerkersovereenkomsten.
Invulsessie met een expert
De privacywetgeving kan complex zijn. Wil je bij het doorlopen van het stappenplan hulp van een expert? AVG-support.nl biedt (zonder kosten) een invulsessie aan.
Supportdesk
AVG is een onderwerp dat soms onverwacht om extra aandacht vraagt. Bijvoorbeeld wanneer een klant aanvullende eisen stelt of er sprake is van een datalek. In dit soort gevallen staat de supportdesk voor je klaar.
AVG-Opleiding
Je medewerkers moeten op de hoogte zijn van de laatste AVG-richtlijnen. Met de videotraining van AVG-support.nl kunnen zij zich snel en gemakkelijk laten informeren.
AVG OK-vignet
Door te voldoen aan de AVG-wetgeving bouw je vertrouwen op bij jouw klanten. Als je alle stappen van het AVG-support.nl hebt doorlopen (en de informatie up-to-date houdt) mag je het AVG OK-vignet voeren. Het vignet is hét bewijs dat je privacy serieus neemt.

Probeer AVG-support nu 30 dagen gratis

Ervaar zelf hoe eenvoudig het is om met AVG-support je AVG op orde te brengen. Maak een gratis proefaccount aan en probeer het uit.

Zó laat je zien dat je privacy serieus neemt

Jouw klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat je zorgvuldig met hun persoonsgegevens omgaat. Met het AVG OK-vignet laat je dat zien! Het vignet is gratis voor gebruikers van AVG-support.nl die het stappenplan hebben doorlopen en aan een aantal voorwaarden voldoen.

Dit zeggen onze deelnemers

P3NL is de federatie van psychologen, pedagogen en psychotherapeuten. Als zorgverleners hechten we veel waarde aan de privacy van onze patiënten. Daarom zijn we partner van het AVG-support.nl.
Uitbesteden is voor ons te duur. Het AVG-support.nl is begrijpelijk zodat ik het voor een groot deel zelf kan doen. En uitleggen. Dat is ook belangrijk, want iedereen in de organisatie moet zich er aan houden.
Dat ik nu op papier heb dat alles keurig is geregeld, daar ben ik blij mee. Als er onverhoopt iets gebeurt, kunnen we in ieder geval zeggen: we hebben er alles aan gedaan. Je realiseert je de verantwoordelijkheid die je hebt.
Het is een compleet programma en dat geeft een veilig gevoel. Ook als er in de toekomst wijzigingen zijn, kijken wij weer wat wij er als vereniging mee moeten.
Dankzij het AVG-support.nl zijn de bij ons aangesloten schoonmaakbedrijven in staat om zonder veel moeite aan de AVG te voldoen.
VVE
Pinksterbloemplein
AVG. Eerst zag ik door de bomen het bos niet. Het programma gaf begrijpelijke uitleg per stap, waardoor het in de praktijk meeviel. Wat een opluchting!

Veelgestelde vragen

Wat is AVG-support?

AVG-support is een online werkomgeving met een overzichtelijk stappenplan inclusief uitlegvideo’s. Aan de hand van de stappen doorloop je alle onderdelen van de AVG. Elke stap heeft een duidelijke uitlegvideo en instructies. Ook de juridische documenten die je nodig hebt zitten erbij. In de werkomgeving vind je geen ingewikkelde juridische termen, maar makkelijke invulvelden, voorbeelden en modelcontracten. Heb je vragen, dan bel je de helpdesk. Die is inbegrepen in het abonnement.

Voldoe ik na het doorlopen van het stappenplan aan de wet?

Door de AVG heb je verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Het opvallende aan de AVG-wet is dat je ook moet vastleggen wat je doet met persoonsgegevens. Met AVG-support sla je twee vliegen in één klap: 1. Je doorloopt het stappenplan en geeft direct aan hoe de verwerking van persoonsgegevens in jouw bedrijf geregeld is. 2. Als je klaar bent zorgt het programma ervoor dat alles automatisch wordt vastgelegd in jouw persoonlijke AVG-Verklaring. Als je alles invult en goed in je organisatie regelt voldoe je daarna aan de AVG.